VAN / TUŞBA - Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Ortaokulu

Nis

Okul bahçesinde yapılan tören ve etkenlikte bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiir ve şarkıların okunduğu törende, öğretmenlerümiz tarafından  hazırlan müzik dinletisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Yaklaşık 4 saat süren tören,öğrenciler öğrenciler arasında çeşitli müsabakalar la kutlandı

Mrt

Okul Müdür Yardımcımız Asuman GÖRENTAŞ ARAĞAN Ebru sanatını okulumuza tanıttı. görsel sanatlar öğretmenimiz Emrah ŞİPİ ile beraber Okul Müdür Yardımcımız Asuman GÖRENTAŞ ARAĞAN öğretmen ve öğrencilere farklı bir deneyim yaşattılar

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı yaptık. okuldaki tüm personnellerin katıldığı tatbikatta iş güvenliğinden sorumlu müdür yardımcımız M.ReşitARAZ'ın kordinasyonu ile gerçekleştirildi. tahliye yaklaşık 3 dk sürdü

Ara

Okulumuz, öğrencileriyle Van Müzesi gezisine gezi düzenlemiştir. Yapılan gezide öğretmenlerimiz   öğrencilerimize eşlik etmiştir ve bu sayede öğrencilerimiz tarihe bir kısa yolculuk yapmışlardır.

Kas

Tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'uncu yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz; tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlu olsun.

Ekm

Deprem anında kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmek önemlidir. Ailece, sınıfça veya çalışma arkadaşlarımızla deprem olunca ne yapacağımızın provalarını yaparsak deprem başladığında reflekslerimiz otomatik olarak bizi doğru davranışlarda bulunmaya yöneltecektir. Gerçek bir depremde insanların paniğe kapılmadan doğru hareket etme şansının, her “Çök-Kapan-Tutun” egzersizini çalışıldığında iki kat arttığı bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bu davranış biçimini ve deprem tatbikatını kendimizin ve çocuklarımızın güvenliği için belirli aralıklarla uygulamalıyız. Bu doğrultuda tüm okul öğretmen ve idaresi ile beraber tatbikat yaptık.

May

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Uygulama Otelinde  düzenlenen tören, işaret dili ile söylenen İstiklal Marşı ile açıldı.   Öğrencilerimizin de katılımı sağlanarak düzenlenen törenimiz, işaret dili ile söylenen şiirler  tiyatro ve şarkılarla son buldu. Tören sonrasında öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ürünlerin sergilendiği Görsel Sanatlar Bölümünün hazırladığı sergi ve Okulumuz  tarafında kermes olarak hazırlanan ayran aşı büyük ilgi gördü. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ara

Okulumuz konferans salonu ve bahçesinde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık ve kutlama programında çok renkli görüntüler vardı. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin omuz omuza vererek ortaya çıkardığı, birlikte eğlendiği, birlikte gülümsediği bu programda oyunlar, temsiller, danslar,  başta olmak üzere geleneksel ve yenilikçi birçok farklı içerik icra edildi.

"Engelli olmak gülümsemenin, sevginin, saygı duyulmanın, fırsat eşitliği sağlanmanın kısaca insanca muamele görmenin önünde engel olamaz. Herhangi bir aralıkta değil, her zaman başta evlatlarımız olmak üzere tüm engelli bireylerin yanındayız. Güneş, onların yüzündeki masum bir tebessümün hatrına doğuyor." şeklinde duygu ve düşüncelerini ileten Okul Müdürümüz Yusuf ABBASOĞLU ve  katılım sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri , Van İl Müftülüğü velilerimize; etkinliği birlikte planlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ederiz.

Eyl

Bizi karşılayıp öğrencilerimize hediyeler veren il jandarma komutanlığımıza teşekür ederiz.

Kas

Okulumuzun 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem 1. veli toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrencilerin eğitim ve öğretim durumları ile devam devamsızlık, kılık kıyafet, temizlik ,okul servisleri veli öğretmen iletşimi  Eğitim öğretimin kalitesini artırmak için yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu.  Rehber öğretmenimizin bilgilendirme ve sunumundan sonra ders öğretmenleriyle görüşmeler yapıldı.

Kas

Okulumuzda sınıflara girerek deprem,tahliye planı, siren sesleri  ve diğer detay konularına yönelik bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından okuldaki öğrenci ve öğretmenden, okul ve pansiyondaki personeller kontrollü bir şekilde okul binasından çıkarılıp toplanma bölgesinde toplanıldı.

Kas

Abdurrahman Gazi  İşitme Engelliler ilköğretimokulu olarak öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle tek yürek olarak Cumhuriyet coşkusunu farklı tören ve etknliklerle kutladık. Öğrencilerimizin hazırladıkları birbirinden anlamlı gösterilerle okulda yaptığımız Cumhuriyet Bayramı Kutlama Törenlerinin yanı sıra bir grup öğrencimiz ve öğretmenimiz Van Valiliğince düzenlenen tören kortejinde yer aldı.